Tokrat bomo pripravljali sladolede, ki jih lahko pojemo brez slabe vesti, saj v njih ni nikakršnega sladkorja, umetnih snovi ... Smo jim pa dodali piko na i, ki bo presenečenje za vse sladokusce.
Pika na i so sveže začimbe, ki naredijo sladolede nekaj posebnega.
Za konec si bomo pripravili odličen smuti. Pa še tale namig: če so vam sladoledi premalo sladki, jim dodajte kakšen datelj ali dva, lahko tudi rozine.
KREMAST BOROVNIČEV SLADOLED Z VANILJO
Če imamo raje bolj kremast sladoled, v njega namesto riževega mleka dodamo katero od bolj tekočih vrst rastlinske smetane. Idealna je ovsena. Lahko je tudi sojina ali riževa. Če je smetana manj tekoča, jo, preden jo dodamo v blender, zmešamo z riževim mlekom in bo ravno prava.
Sestavine:
3 dcl ovsene smetane
180 g zamrznjenih banan
300 g zamrznjenih borovnic
1 čajna žlička vanilje v prahu
Priprava:
V blender damo najprej smetano in potem sadje ter vaniljo. Zmešamo in sladoled je pripravljen.
Pripravila Mateja Tea Dereani; Več o dejavnostih Mateje Tee Dereani na spletni strani www.matejadereani.si.