'Nenavadni' sladoledi za vroče dni

30. 7. 2018

Tokrat bomo pripravljali sladolede, ki jih lahko pojemo brez slabe vesti, saj v njih ni nikakršnega sladkorja, umetnih snovi ... Smo jim pa dodali piko na i, ki bo presenečenje za vse sladokusce.

Slika 1/4

Pika na i so sveže začimbe, ki naredijo sladolede nekaj posebnega.

Za konec si bomo pripravili odličen smuti. Pa še tale namig: če so vam sladoledi premalo sladki, jim dodajte kakšen datelj ali dva, lahko tudi rozine.

KREMAST BOROVNIČEV SLADOLED Z VANILJO

Če imamo raje bolj kremast sladoled, v njega namesto riževega mleka dodamo katero od bolj tekočih vrst rastlinske smetane. Idealna je ovsena. Lahko je tudi sojina ali riževa. Če je smetana manj tekoča, jo, preden jo dodamo v blender, zmešamo z riževim mlekom in bo ravno prava.

Sestavine:

3 dcl ovsene smetane
180 g zamrznjenih banan
300 g zamrznjenih borovnic
1 čajna žlička vanilje v prahu

Priprava:

V blender damo najprej smetano in potem sadje ter vaniljo. Zmešamo in sladoled je pripravljen.

Osebni arhiv


Pripravila Mateja Tea Dereani; Več o dejavnostih Mateje Tee Dereani na spletni strani www.matejadereani.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri