'Nenavadni' sladoledi za vroče dni

1. 8. 2020

Tokrat bomo pripravljali sladolede, ki jih lahko pojemo brez slabe vesti, saj v njih ni nikakršnega sladkorja, umetnih snovi ... Smo jim pa dodali piko na i, ki bo presenečenje za vse sladokusce.

Slika 1/4

Pika na i so sveže začimbe, ki naredijo sladolede nekaj posebnega.

Za konec si bomo pripravili odličen smuti. Pa še tale namig: če so vam sladoledi premalo sladki, jim dodajte kakšen datelj ali dva, lahko tudi rozine.

KREMAST BOROVNIČEV SLADOLED Z VANILJO

Če imamo raje bolj kremast sladoled, v njega namesto riževega mleka dodamo katero od bolj tekočih vrst rastlinske smetane. Idealna je ovsena. Lahko je tudi sojina ali riževa. Če je smetana manj tekoča, jo, preden jo dodamo v blender, zmešamo z riževim mlekom in bo ravno prava.

Sestavine:

3 dcl ovsene smetane
180 g zamrznjenih banan
300 g zamrznjenih borovnic
1 čajna žlička vanilje v prahu

Priprava:

V blender damo najprej smetano in potem sadje ter vaniljo. Zmešamo in sladoled je pripravljen.

Osebni arhiv


Pripravila Mateja Tea Dereani; Več o dejavnostih Mateje Tee Dereani na spletni strani www.matejadereani.si.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri