Tokrat bo vaše brbončice razveselil jelen
Za 4 osebe potrebujete
- 4 steake jelenovega hrbta (po približno 200 g)
- 8 rezin prekajene slanine
- 2 žlici stopljenega masla
- sol
- 2 žlici grobo strtega barvitega popra
- 4 vejice rožmarina
- 8 šalotk
- 500 ml suhega rdečega vina
- 60 g sladkorja
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 60 g hladnega masla
Priprava
Pečico segrejte na 160 stopinj (ventilatorsko na 140 stopinj). Steake zavijte v po 2 rezini slanine in jih spnite. Nato jih popecite na maslu. Začinite s soljo in obe strani natrite s poprom. V pekač za narastke denite rožmarin, maščobo od peke mesa in steake ter vse skupaj pecite približno 20 minut.
Olupite šalotke in jih prepolovite. Sok od peke mesa v ponvi zalijte z vinom. Dodajte sladkor in kis ter zavrite. Nato primešajte šalotke, ki naj lahno vrejo približno 20 minut, vse dokler omaka ne dobi sirupaste konsistence. Solite, posodo odstavite s kuhalne površine in primešajte še koščke masla. Zraven teknejo rdeča pesa in kruhovi cmoki.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 700 kcal, beljakovine: 43 g, maščobe: 42 g, ogljikovi hidrati: 20 g.
Novo na Metroplay: "Zdravo prehrano definirajo temeljni principi, ki veljajo za vse nas" | Mario Sambolec