Preverite, kako najbolj enostavno pripravite božanski domač kruh!
Tudi vi mislite, da je težko narediti domač kruh? Danes vam dokažemo nasprotno! Za pripravo potrebujete le 4 sestavine in litoželezno posodo s pokrovom (v stilu "dutch oven"), gnetenje testa pa sploh ni potrebno!
Sestavine:
- 420 g pšenične moke
- 400 ml tople vode (temperatura naj bo približno 38°C)
- 2 čajni žlički morske soli
- 2 čajni žlički instant suhega kvasa
Priprava:
1. V skledi dobro pomešajte moko, sol in kvas. Nato počasi vlivajte toplo vodo in med tem sestavine neprestano mešajte, da se med seboj lepo povežejo.
2. Skledo, v kateri je mokro in mehko testo, pokrijte z bombažno krpo in pustite približno 2 uri.
3. Pečico segrejte na 220°C in vanjo postavite pokrito litoželezno posodo.
4. Večji kos peki papirja pomokajte in nanj prestavite vzhajano testo. Oblikujte hlebec in vanj na zgornjem delu na nekaj mestih zarežite z nožem.
5. Testo skupaj s peki papirjem postavite v segret lonec. Pokrijte ga in vse skupaj postavite v pečico za 35 minut.
6. Nato pokrov odstranite in kruh pecite še 10 minut, da se skorja obarva.
7. Pustite, da se kruh nekoliko ohladi, nato pa ga postrezite.