Njoki s teletino in rukolo

26. 5. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Odlična zamisel za spomladansko kosilo.

Za 4 osebe potrebujete

• 100 g rukole

• 200 g češnjevega paradižnika

• 50 g pršuta

• 150 g telečjih zrezkov

• 550 g njokov

• sol

• 3 žlice olivnega olja

• 1 žličko gorčice

• 2 žlici belega vinskega kisa

• 75 ml juhe

• poper

Priprava

Pripravite rukolo in jo natrgajte na koščke. Češnjeve paradižnike operite in jih prerežite na pol. Rezine pršuta zrežite na trakove. Zrezke oplaknite, osušite in jih zrežite na 1 cm široke trakove.

Njoke skuhajte v večji količini osoljene vode po navodilu z embalaže in jih odcedite. V ponvi segrejte 1 žlico olja in na njem pecite trakove mesa približno 3 minute. Po okusu jih solite in poprajte.

Za preliv zmešajte gorčico, kis, vročo juho in olje. Preliv solite in poprajte. Meso odstavite s štedilnika in mu primešajte njoke, paradižnik, rukolo in pršut. Vse skupaj prelijte s toplim prelivom in dobro premešajte.

Čas priprave: približno 20 minut.

Na osebo: približno 460 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 46 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri