Poskusite te nove okuse za odličen obrok v nekaj minutah: sočni filetini in steak (3 top recepti!)

Poskusite te nove okuse za odličen obrok v nekaj minutah: sočni filetini in steak (3 top recepti!) (foto: PROMO) PROMO
4. 11. 2019 Promocijsko sporočilo

S sočnimi in začinjenimi filetini in steakom Perutnine Ptuj v novih okusih Fit, BBQ in Texas si pripravite hiter, enostaven in slasten obrok. 

Vsi trije izdelki so del linije Natur Premium, katere zaščitni znak je piščancem prijazna reja (PPR). Novost na trgu je tudi uporabljena tehnologija pakiranja, ki omogoča še večjo zaščito izdelka ter daljši rok trajanja.

Piščančji mini file, nežno začinjen s slastno marinado Fit, je odlična izbira za hiter, lahek in zdrav obrok. Pri pripravi jedi se lahko prepustite svoji kreativnosti, lahko pa poskusite recept za solato s sočnimi filetini Natur Premium Fit. Potrebujete sočne filetine Fit, zeleno solato, češnjeve paradižnike, kumare, rukolo, kapre, svežo baziliko in bučke ter olje, vinski kis in sol za preliv.

V skledi zmešajte solato, na četrtine narezane češnjeve paradižnike, na kolobarje narezane kumare, rukolo in malo kaper. Bučke narežite na kocke in jih popecite na oljčnem olju ter jim na koncu dodajte malo sveže bazilike. Primešajte jih k preostali zelenjavi. Filetine narežite in prav tako popecite v ponvi, pazite le, da jih ne presušite. Solato začinite s prelivom iz olja, kisa in soli ter zraven postrezite kruh. Dober tek!

Za ljubitelje polnih in rahlo pekočih okusov so na voljo sočni filetini, marinirani v omaki Texas, katere glavni sestavini sta črni poper in rdeča paprika. Poskusite recept za tortiljo s sočnimi filetini Natur Premium Texas ali pa ustvarite jedi po svoje.

Poleg sočnih filetinov z okusom Texas potrebujete še bučke, korenje, papriko, jajčevec in tortiljo. Meso narežete na koščke in ga opečete na oljčnem olju v voku. Ko se meso začne opekati, dodate nasekljano zelenjavo. Spečete do konca, ob tem pa pazite, da mesa ne prepečete (razrežete kos mesa, in ko ni več rožnat, je pečen). V ponvi popečete tortiljo, ki jo nato napolnite z mesom in zelenjavo. Dodate še narezane kumare in češnjev paradižnik ter prelijete z omako, ki jo pripravite iz grškega jogurta, ki mu dodate malo česna in svežega kopra. Naj vam tekne!

Okusom žara se ni treba odreči z zaključkom poletja. Z BBQ-marinado začinjen sočni steak iz piščančjih stegen (brez kosti in kože) pričara okuse poletja tudi na deževen jesenski dan. Idealen je namreč za pripravo burgerjev. Pri pripravi lahko pustite prosto pot domišljiji ali pa poskusite spodaj zapisan recept za burger s sočnim steakom Natur Premium BBQ.

Rdečo čebulo razrežete na kolobarje in jo opečete na oljčnem olju. Dodate sladkor in pustite na ognju toliko časa, da karamelizira. Sočni steak BBQ popečete na ponvi. Po želji lahko na steak, tik preden je pečen, dodate še rezino sira ter pokriješ s pokrovko, da se sir stopi. Bombetko za burger pogrejete v pečici ter jo razrežete na pol. In si sestavite burger: na spodnji del bombetke namažete bbq omako, nanjo položite čebulo in steak, dodate rukolo in list zelene solate, košček kumare in češnjev paradižnik ter pokrijete z zgornjim delom bombetke. Dober tek!