Novinarka obiskala pekarno Ane Roš: "Že ob prvem grižljaju sem bila presenečena"

14. 10. 2022
Deli
Novinarka obiskala pekarno Ane Roš: "Že ob prvem grižljaju sem bila presenečena" (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Ena od naših novinark je obiskala znamenito pekarno in preizkusila izdelke, o katerih govori vsa Slovenija!

Že teden dni je od odprtja pekarne Ana, najbolj vroče pekarne ta hip. Če morda še ne veste, je v naši prestolnici svoja vrata odprla Ana Roš, ena najbolj znanih kulinaričnih šefinj pri nas.

Na dan otvoritve je pred pekarno kar mrgolelo ljudi, izdelke pa naj bi razprodali že v nekaj urah. Tudi sedaj se po besedah očividcev pekarna praktično vsak dan pred časno zapre, saj menda razprodajo vse izdelke.

Radovednost mi ni dala miru in tudi sama sem se odločila, da se odpravim in poskusim znamenite izdelke. Že 20 minut pred 8.00 sem bila pred pekarno in presenečena ugotovila, da sem edina, ki čaka. V naslednjih minutah se je že nabralo kar nekaj ljudi in do osmih, ko naj bi se pekarna odprla, smo pred vrati oblikovali že pravo vrsto.

Med čakanjem sem opazovala, kako pridne roke oblikujejo testo v zvitke in hlebčke. Pomislim na zlobne jezike, ki pravijo, da bo Ana v resnici ponujala  zamrznjene, predpripravljene izdelke. Vsak, ki se odpravi v pekarno, lahko na lastne oči vidi, da temu ni tako.

Vmes sem opazila, koliko ljudi se je zares ustavilo pri pekarni. Nekateri so samo fotografirali napis nad vrati, drugi pa so radovedno "kukali" skozi vrata in opazovali, kaj zaposleni počnejo. Pekarna Ana je nedvomno vroča tema in številne zanima, kaj ponujajo.

Nekaj minut po osmi se vrata pekarne odprejo in navdušeno vstopim not. Prostor je nekoliko manjši, a zelo lepo urejen in topel. Ob vstopu me z nasmehom pozdravi prijazno osebje. Vzamem si nekaj trenutkov in si ogledam ponudbo.

Kaj pekarna ponuja in kakšne so cene?

Najprej opazim hlebce kruha različnih barv in oblik, katerih cena je 5 €. Od sladke ponudbe imajo na voljo cimetove zvitke (4.80 €), zvitke s kardamomom (5.30 €) ter pain au chocolate (3.50 €). 

V ponudbi naj bi, sodeč po njihovih objavah na Instagramu, imeli tudi rogljičke in piškote, a jih v času mojega obiska ni bilo.

Seveda pa ne morem mimo znamenitih cruffinov. Gre za nekakšno mešanico rogljička in muffina, ki izhaja iz Avstralije, mnogi obiskovalci pekarne Ana pa so izdelek zelo pohvalili. Cena znaša 5.30 €, na voljo pa sta dva različna okusa: "jesen" in "jabolčni štrudelj".

Prijaznemu zaposlenemu naročim pain au chocolate ter cruffin z okusom jabolčni štrudelj, za oboje skupaj pa odštejem 8.80 €.

Kakšni so bili izdelki v resnici?

Po naročilu takoj odhitim v službo in začnem s preizkušanjem. Najprej odtrgam košček pain au chocolate. Sladko, mehko testo je sicer okusno, vendar me ne navduši pretirano.

Preizkusim še cruffin, ki pa je povsem drugačna zgodba; že po prvem grižljaju sem presenečena nad okusom. Jabolčno polnilo v kombinaciji s cimetom tvori popoln zimsko-jesenski okus.

Ker se zavedam, da so okusi različni, sem tudi nekaj sodelavcev prosila, da izdelke preizkusijo in z menoj delijo iskreno mnenje. Prav vsak, ki je katerega od izdelkov preizkusil, je bil navdušen - tudi tisti, ki sicer niso veliki ljubitelji sladkega.

Izdelki so nedvomno nekaj posebnega in so kot nalašč za dni, ko se želite nekoliko pocrkljati in si privoščiti visoko kakovostne, ročno narejene dobrote.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord