Sladki greh!
Sestavine:
- 500 g mascarponeja
- 60 g nutelle
- 5 jajc (oz. 3 rumenjake in 5 beljakov)
- 1 jedilno žlico sladkorja (in še 1 čajno žličko za k beljakom)
- 150 ml močne črne kave
- piškotov Savoiardi
- čokoladne ostružke
- malo ruma
Priprava:
Skuhamo močno kavo in ji dodamo malo ruma. Piškote razpolovimo, da lepo sedejo v kozarčke. Pomočimo jih v ohlajeno kavo in polagamo na dno kozarčkov. Nutello segrevamo nad vodno kopeljo. Ko se dovolj zmehča, ji dodamo 170 g mascarponeja ter dobro premešamo. V stekleni skledi nad paro penasto vmešamo 3 rumenjake z 1 jedilno žlico sladkorja.
Dobljeno zmes dodamo k preostanku mascarponeja in pomešamo. Iz 5 beljakov in jedilne žlice sladkorja pripravimo sneg. Tretjino beljakovega snega vmešamo v Nutellino zmes, preostanek pa k mascarpone siru. Zatem dobljeno kremo vlijemo v kozarčke. Po piškotnem dnu najprej prelijemo Nutellino mešanico, nato pa še mascarponejevo. Postopek še enkrat ponovimo, po vrhu pa posujemo čokoladne ostružke. Sladico čez noč pustimo v hladilniku, saj pora počivati vsaj 6 ur.
Recept je prispevala Estera Žibert, avtorica bloga Teta Esti ti da jesti (tetaestitidajesti.blogspot.si), na katerem objavlja preizkušene recepte svojih najljubših jedi – večinoma sladic.