Nutellin tiramisu

Nutellin tiramisu (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
23. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Sladki greh!

Sestavine:

  • 500 g mascarponeja
  • 60 g nutelle
  • 5 jajc (oz. 3 rumenjake in 5 beljakov)
  • 1 jedilno žlico sladkorja (in še 1 čajno žličko za k beljakom)
  • 150 ml močne črne kave
  • piškotov Savoiardi
  • čokoladne ostružke
  • malo ruma

Priprava:

Skuhamo močno kavo in ji dodamo malo ruma. Piškote razpolovimo, da lepo sedejo v kozarčke. Pomočimo jih v ohlajeno kavo in polagamo na dno kozarčkov. Nutello segrevamo nad vodno kopeljo. Ko se dovolj zmehča, ji dodamo 170 g mascarponeja ter dobro premešamo. V stekleni skledi nad paro penasto vmešamo 3 rumenjake z 1 jedilno žlico sladkorja.

Dobljeno zmes dodamo k preostanku mascarponeja in pomešamo. Iz 5 beljakov in jedilne žlice sladkorja pripravimo sneg. Tretjino beljakovega snega vmešamo v Nutellino zmes, preostanek pa k mascarpone siru. Zatem dobljeno kremo vlijemo v kozarčke. Po piškotnem dnu najprej prelijemo Nutellino mešanico, nato pa še mascarponejevo. Postopek še enkrat ponovimo, po vrhu pa posujemo čokoladne ostružke. Sladico čez noč pustimo v hladilniku, saj pora počivati vsaj 6 ur.

Recept je prispevala Estera Žibert, avtorica bloga Teta Esti ti da jesti (tetaestitidajesti.blogspot.si), na katerem objavlja preizkušene recepte svojih najljubših jedi – večinoma sladic.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri