🔸PREDOLGO NA ŠTEDILNIKU🔸
Jajca vedno mešate in mešate in mešate, dokler niste prepričani, da so povsem pečena. In zato verjetno dobite suha in »gumijasta« umešana jajca.
Ponev odstranite s štedilnika, preden jajca povsem zakrknejo, saj bo svoje delo opravila še toplota ponve. Preden jih boste stresli na krožnik, bodo jajca zagotovo pripravljena.
🔸NE UPORABITE DOVOLJ OLJA🔸
Čeprav maščobe povezujemo z nezdravo prehrano, profesionalni kuharji pri pripravi jajc z njo ne skoparijo. Pravzaprav pogosto uporabljajo toliko masla, da lahko z njim »plivajo« jajce, kar da jedi zares fantastičen okus.
🔸TRDO KUHANO JAJCE OLUPITE TAKOJ, KO JE KUHANO🔸
Ledena kopel je zveza, ki si jo zapomnite. Čeprav odlijete vrelo vodo, se kuhanje nadaljuje – v lupini. Zato je pomembno, da trdo kuhanim jajcem takoj privoščite ledeno hotel. Ta metoda naj bi olajšala lupljenje in hkrati preprečila, da bi bila jajca preveč kuhana.
🔸ZAČIMBE DODATE OB NAPAČNEM ČASU🔸
Nekateri verjamejo, da je treba umešana jajca začiniti, preden ponev postavite na štedilnik, drugi počakajo, da se začne proces pečenja, tretji jajca začinijo, ko so ta pečena.
Kdo ima prav?
Prvi. Kot pišejo v reviji Bon Appetit, z dodajanjem začimb med stepanjem poskrbite za še bolj puhasto teksturo, začimbe pa se lepše povežejo in naredijo močnejši okus.
Priporočajo celo, da jajca posolite 15 minut ped pečenjem. Če imate seveda dovolj časa.
🔸UMEŠANIM JAJCEM DODAJATE MLEKO ALI SMETANO🔸
Tako naj bi dobili mehka in zares puhasta umešana jajca. No, dodajanje mleka ali smetane lahko pokvari okus in spremeni teksturo.
Jajca bodo bolj tekoča, da bi tekočina izhlapela, jih boste pekli dlje in na koncu dobili gumijasto teksturo in nikakor ne okusnega zajtrka.
PREBERITE ŠE Zato škatle za jajca nikoli ne uporabite ponovno!
⬇️
https://aktivni.metropolitan.si/zdravje/preventiva/zato-skatle-za-jajca-nikoli-ne-uporabite-ponovno/
ALI PA Zato vode, v kateri ste oprali ali kuhali riž, ne zlivajte v odtok!
⬇️
https://aktivni.metropolitan.si/dobro-pocutje/nega-in-lepota/zato-vode-v-kateri-ste-oprali-ali-kuhali-riz-ne-zlivajte-v-odtok/