Ocvrta svinjina s sladko-kislo omako

15. 2. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Ocvrta svinjina s sladko-kislo omako

Pregrešno dobri kanapejčki.

Za 4 osebe potrebujete

• 1 strok česna

• 1,5 cm ingverja

• 100 g manga

• 200 ml ananasovega soka

• po 1 žlico paradižnikove mezge in kečapa

• 2 žlici kisa

• 1 žlico limoninega soka

• 3 žlice rjavega sladkorja

• 2 žlici sojine omake

• približno 500 ml olja

• 1 žlico škroba

• 600 g svinjske ribice

• 2 jajci

• 200 ml belega vina

• 250 g moke

• sol, poper

Priprava

Česen in ingver olupite ter sesekljajte. Mango zmeljite v pire in ga zmešajte z ananasovim sokom, mezgo, kečapom, kisom, limoninim sokom, sladkorjem in sojino omako. Ingver in česen popražite na 1 žlici olja. Dodajte tekočo mešanico, jo zavrite in zgostite s škrobom. Omako po okusu začinite.

V loncu segrejte toliko olja, da bo meso v njem plavalo. Jajca razžvrkljajte in jih zmešajte z vinom, moko in soljo. Meso zrežite na koščke. Povaljajte jih v testu in v vročem olju cvrite od 5 do 7 minut, da dobijo zlato rumeno barvo. Ocvrto meso postrezite z omako.

Čas priprave: približno 1 ura. Na osebo: približno 790 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 70 g.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije