Ocvrti sladki njoki

13. 2. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Ocvrti sladki njoki (foto: Profimedia)
Profimedia

Namesto krofov - njoki!

Za 30 kosov potrebujete:

  • 300 g moke
  • 30 g kvasa
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 100 ml mleka
  • 50 g olja 
  • 2 rumenjaka
  • ščepec soli
  • 100 g skute
  • 50 g mandljev
  • olje za cvrenje
  • 100 g kokosove moke
  • sladkor v prahu

Priprava:

1 Moko presejte v skledo. Sredi kupčka naredite jamico in vanjo nadrobite kvas. Dodajte 1 žlico sladkorja v prahu in polovico mlačnega mleka. Skledo postavite na toplo, kvašena mešanica na sredini kupčka pa naj vzhaja 10 do 15 minut.
2 Nato dodajte preostali sladkor, olje, skuto, zmešano z rumenjakoma, ščepcem soli in preostalo mleko. Zgnetite mehko in voljno testo, ki naj 1 uro vzhaja na toplem.
3 Testo ponovno pregnetite in ga razdelite na enako velike kose. V vsak kos testa ovijte po 1 mandelj in oblikujte majhne njoke.
4 V kozici segrejte olje in na njej počasi ocvrite njoke. Odcedite jih na papirnati brisači, nato povaljajte v kokosovi moki in potresite s sladkorjem v prahu. Postrezite jih z marmelado.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek