Pastinak v krompirjevih palačinkah poskrbi za poseben pridih
Za 4 osebe potrebujete
- 600 g krompirja, ki se ne razkuha
- 400 g pastinaka
- 1 čebulo
- 2 jajci
- 2 žlici moke
- sol
- poper
- nastrgan muškatni orešček
- 6 žlic olja
- 200 g smetanovega jogurta
- 150 g kisle smetane
- 2 žlici kisa
- 1 šopek kreše
Priprava
Krompir in pastinak olupite ter grobo nastrgajte. Olupljeno čebulo zrežite na kocke in jih skupaj z jajci in moko primešajte nastrgani zelenjavi. Mešanico krepko začinite s soljo, poprom in muškatom.
V teflonski ponvi segrejte 2 žlici olja. Za vsako palačinko vzemite 1½ žlice krompirjeve mase in vsak kupček nekoliko sploščite s hrbtno stranjo žlice. Na srednji temperaturi 3 do 4 minute pecite šest palačink. Nato jih obrnite in jih pecite še 3 do 4 minute. Enako naredite tudi s preostalo maso.
Za pripravo pomake zmešajte jogurt, kislo smetano in kis. Krešo zrežite in jo, razen 1 žlice, primešajte jogurtu ter pomako začinite. Postrezite jo k palačinkam in jih okrasite s preostalo krešo.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 500 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 33 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?