Omaka z jurčki in žajbljem – s pirinimi njoki

Omaka z jurčki in žajbljem – s pirinimi njoki (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
11. 2. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Hitro pripravljena omaka!

Sestavine:

  • 200 g očiščenih in narezanih gob
  • 2 šalotki
  • česen
  • sol
  • poper
  • drobnjak
  • peteršilj
  • majaron
  • lovor
  • žajbelj
  • 2 žlici koruznega škroba
  • 2 dl vode ali rastlinskega napitka (sojino ali ovseno)
  • 1 dl sojinega jogurta
  • voda
  • olje

Priprava:

Na olju zarumenimo drobno narezano šalotko in ji dodamo gobe. Pražimo jih nekje 5 do 10 minut na blagi temperaturi (odvisno od velikosti gob). Nato dodamo koruzni škrob, dobro pomešamo, zvišamo temperaturo in dodamo sojino mleko ali vodo. Če je pregosto, ko zavre, dodamo še malce vode. V omako damo vejico žajblja, lovor, majaron in v pokriti posodi kuhamo 10 minut. Na koncu dodamo še preostale začimbe, česen in sojin jogurt. Omako prelijemo čez pirine njoke, lahko pa jo postrežemo z rižem ali k seitanovim zrezkom s krompirjem ali k polenti.

Recept je prispevala Jasmina Hrastovec – avtorica bloga Minci kuha (mincikuha.blogspot.com), na katerem objavlja recepte jedi, ki so cenovno dostopne vsem ljubiteljem dobre domače hrane.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri