Orehovi brownieji

14. 10. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Brownieje lahko pripravite na zalogo, saj v zaprti posodi dolgo ostanejo sveži.

Za približno 16 kosov potrebujete

  • 140 g moke
  • ½ žličke pecilnega praška
  • ¼ žličke soli
  • 150 g jedilne čokolade
  • 130 g masla
  • 175 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 3 jajca
  • 150 g na grobo sesekljanih orehov

Priprava

Moko zmešajte s pecilnim praškom in soljo. Jedilno čokolado sesekljajte in jo skupaj z maslom raztopite v kovinski posodi v vroči vodni kopeli. Čokolado nekoliko ohladite.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). V čokolado vmešajte sladkor in vaniljev sladkor. Nato postopoma vmešajte še jajca. Dodajte moko in dobro premešajte, da dobite gladko testo.

Na koncu v testo vmešajte še orehe. Pravokoten pekač za kolače (20 x 30 cm) namastite in napolnite s testom. Pecite v pečici približno 25 minut. Pečen kolač vzemite iz pečice, ohladite in narežite na kose.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri