Orehovi brownieji

14. 10. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Brownieje lahko pripravite na zalogo, saj v zaprti posodi dolgo ostanejo sveži.

Za približno 16 kosov potrebujete

  • 140 g moke
  • ½ žličke pecilnega praška
  • ¼ žličke soli
  • 150 g jedilne čokolade
  • 130 g masla
  • 175 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 3 jajca
  • 150 g na grobo sesekljanih orehov

Priprava

Moko zmešajte s pecilnim praškom in soljo. Jedilno čokolado sesekljajte in jo skupaj z maslom raztopite v kovinski posodi v vroči vodni kopeli. Čokolado nekoliko ohladite.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). V čokolado vmešajte sladkor in vaniljev sladkor. Nato postopoma vmešajte še jajca. Dodajte moko in dobro premešajte, da dobite gladko testo.

Na koncu v testo vmešajte še orehe. Pravokoten pekač za kolače (20 x 30 cm) namastite in napolnite s testom. Pecite v pečici približno 25 minut. Pečen kolač vzemite iz pečice, ohladite in narežite na kose.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri