Aroma na aromo – popolna kombinacija!
Za 4 osebe potrebujete:
Za humus:
- 1 pločevinko čičerke (približno 440 g)
- 3 stroke česna
- 50 ml olivnega olja
- 50 g sezamove paste tahini
- sol, sveže mleti črni poper
- 1 limeto
Za nabodala:
- 600 g mlete jagnjetine
- sol, sveže mleti črni poper
- mleto kumino
- 1 posušen čili
- 5 vejic mete
- 10 vejic koriandra
- 3 stroke česna
- 1 čebulo
Priprava:
1 Odcedite čičerko in jo ukašite s česnom, olivnim oljem in pasto tahini. Na koncu dodajte sol, poper in limetin sok.
2 Mletemu mesu dodajte sol, poper, kumino in čili. Sesekljajte koriander, česen, čebulo in polovico mete ter vse skupaj dodajte mesu. Dobro premešajte in oblikujte 12 ovalnih kosov in jih nataknite na nabodala.
3 Nabodala približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 210 stopinj. Nato jih potresite s preostalo meto in postrezite s humusom. Postrezite z lepinjo.