Natančneje poglejmo, kako zavijete hrano.
Če gre za ostanke obroka, jih verjetno preložite na enega od krožnikov, pokrijete z aluminijasto folijo in postavite v hladilnik. Tu ste že naredili napako, o kateri govorimo.
Ostankov ne bi smeli pokrivati s folijo, saj s tem omogočate lažje razmnoževanje bakterij. Kako? Bakterije tako kot mi potrebujejo zrak, da lahko preživijo. S tem, ko hrano pokrijete s folijo, lahko skozi luknjice in slabo zaprto živilo še vedno dobijo dovolj zraka, da se namnožijo.
KAKO PA BI MORALI SHRANJEVATI ŽIVILA?
Kako lahko shranite živila, če folija ni primerna?
Hrano namesto na krožnik preložite v plitko posodo in jo tesno zaprite s pokrovom ter postavite v hladilnik.
Hrano v hladilnik dajte v dveh urah, odkar ste jo skuhali, da bakterijam ne boste dali časa, da se namnožijo. Če ste hrano pustili na pultu dlje kot dve uri, bi bilo bolje, če jo zavržete.
Če imate ostankov veliko (npr. juha), jih dajte v posode, tesno zaprite in postavite v zamrzovalnik.