Oznake za prvake

31. 12. 2009

Ko organizacija ali združenje dodeli svojo oznako odobritve nekemu izdelku ali storitvi, pričakujete, da to tudi nekaj pomeni. Vendar pa ta pomen ni vedno očiten. Uporabite spodnji šifrant, ki vam bo pomagal odločiti se, ali želite kupiti to, kar oznake ‘prodajajo’.

Znak ‘Varuje zdravje’

označuje živila, ki so po merilih Svetovne zdravstvene organizacije lahka in koristna za človekovo zdravje. Ta živila so vsi zdravstveno neoporečni izdelki, ki vsebujejo malo maščobe in nenasičene maščobne kisline ter malo holesterola ali pa imajo nizko vrednost soli, sladkorja in nizko energetsko vrednost ter veliko prehranskih vlaknin. V Sloveniji znak varovalnega živila podeljuje Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije. Več si lahko preberete na zasrce.si

Znak Bio Slovenija

dodeljuje Inštitut KONCERT tistim živilom, ki so pridelana na naravi prijazen način, tj. z integrirano pridelavo. Ta zmanjšuje negativne vplive kmetovanja na okolje in zdravje ljudi, zanjo pa je značilna tudi uporaba naravnih virov in mehanizmov.

CE

je obvezna oznaka za številne izdelke na ožjem trgu EEA (evropskega gospodarskega področja) in potrjuje, da je izdelek v skladu z vsemi zahtevami EU glede varstva potrošnikov, zdravja ali okolja.

Oznako GS

so razvili v Nemčiji. Je znak za kakovost izdelkov, ki so pripravljeni za takojšnjo uporabo, ko prispejo na trg. Da izdelek pridobi to pomembno oznako, mora prestati mnogo testov v akreditiranem neodvisnem centru. Takih centrov je v Nemčiji več; vsak izmed njih ima svojo oznako in delujejo v okviru zakonov, pod katerimi je bila sprejeta akreditacija. Oznaka GS je tudi tiha predhodnica CE-standardov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri