Palačinka s piščancem

19. 5. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Palačinka s piščancem (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Tako lahko na slasten način porabite ostanke mesa in sira

Za 4 osebe potrebujete

  • 100 g moke
  • 2 jajci
  • 125 ml mleka
  • sol, poper
  • nariban muškatni orešek
  • 80 g sira
  • 1 šopek mlade čebule
  • 250 g kuhanih piščančjih prsi (brez kože in brez kosti)
  • 4 žličke stopljenega masla

Priprava

Moko stresite v skledo, dodajte jajci, mleko, sol, poper in muškatni orešek ter z metlico za sneg stepite gladko testo. Pustite ga počivati približno 15 minut.

Sir drobno naribajte. Očistite mlado čebulo in jo zrežite na tanke obročke. Meso natrgajte na koščke.

V srednje veliki teflonski ponvi segrejte 1 žličko masla. Nanjo vlijte eno četrtino testa, s ponvijo zaokrožite po zraku, da se masa lepo porazdeli in počakajte, da nekoliko zakrkne. Nato po palačinki razporedite še četrtino sira, mlade čebule in mesa in jo od spodaj zapecite zlato rjavo. Pečeno palačinko vzemite iz ponve in jo postavite v toplo pečico.

Na ta način specite še ostale tri palačinke in vsako postavite v pečico. Pred serviranjem vsako potresite z malce popra.

Čas priprave: 1 ura in 20 minut.

Na osebo: približno 400 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 23 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek