Palačinke s pomarančno omako

3. 2. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Palačinke s pomarančno omako (foto: Arhiv revije Lisa Čarovnija okusa)
Arhiv revije Lisa Čarovnija okusa

Pomaranče ne smejo manjkati niti v kuhinji. Odlične se za pripravo tako sladkih, kot tudi slanih jedi. Posebno dobre pa so pomaranče za pripravo omak in polivk.

Sestavine za 4 osebe:

Za palačinke:

  • 180 g moke
  • 1 žlica zdroba
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 3 jajca
  • 250 ml mleka
  • 250 ml pinjenca
  • 1 žlička drobno nastrgane lupine neškropljene pomaranče
  • 1 žlica masla
  • 3 žlice olja

Za omako:

  • 40 ml pomarančnega soka
  • sladkor
  • 60 g stopljenega masla
  • 1 žlica pomarančnega likerja (po želji)
Priprava:

1. Moko skupaj z zdrobom, pecilnim praškom, soljo in sladkorjem presejte v skledo in vse skupaj premešajte.

2. Jajce stepite z mlekom, pinjencem in pomarančno lupinico. Med stalnim mešanjem primešajte moki. Stepite gladko testo, ki naj približno 20 minut počiva pri sobni temperaturi.

3. V posodi stopite maslo in prilijte olje. Namastite ponev, vanjo zlijte nekaj testa in specite palačinko. Ponavljajte, dokler ne porabite vsega testa.

4. V drugi posodi segrejte pomarančni sok, v njem stopite sladkor (glede na okus). Nato prilijte stopljeno maslo in vse skupaj dobro stepite. Posodo odstavite s kuhalne površine, prilijte liker in pečene palačinke prelijte z omako.

Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo približno: 630 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 59 g.