10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Palačinkin zvitek s prelivom

Palačinkin zvitek s prelivom (foto: revija čarovnija okusa) revija čarovnija okusa
19. 3. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Polnozrnata moka, doda polnejši okus

Sestavine za 4 osebe

  • 400 ml mleka
  • ščepec soli
  • 3 jajca
  • 1 žlička olja
  • 100 g polnozrnate moke
  • 50–70 g moke
  • olje ali stopljeno maslo za peko
  • 200 g domače ali kupljene slivove čežane ali marelične marmelade
  • 60 g medenjakov
  • 40 g sladkorja v prahu
  • stopljeno maslo

Priprava

Mleko stepite s soljo, jajcem in oljem. Postopoma primešajte obe vrsti moke in zmešajte gosto, a tekoče testo. Pol ure naj nato počiva pri sobni temperaturi. Ponev namastite z oljem ali stopljenim maslom. Nato v njej specite približno 8–12 tankih palačink.

Medenjake drobno nastrgajte in jim primešajte sladkor. Vsako palačinko premažite s čežano ali marmelado, jo zvijte in zrežite na približno 1, 5 cm debele rezine. Porazdelite jih po krožniku, potresite z medenjaki in sladkorjem ter prelijte z maslom.

Čas priprave: približno 45 minut

Na osebo približno 740 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 37 g, ogljikovi hidrati: 88 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri