Jagode za rdeče!
Za 12 kosov potrebujete:
Za palačinke:
- 950 ml kefirja
- 5 jajc
- 300 g moke
- 150 g drobno mletega sladkorja
- ščepec soli
- olje
- jagodno marmelado
Za dodatno testo:
- 250 ml smetane
- 4 rumenjake
- 70 g drobno mletega sladkorja
Za okrasitev:
- sladkor v prahu
- 200 g jagod
Priprava:
1 Kefir gladko stepite z jajci, sladkorjem, moko in soljo. Testo naj nekaj minut počiva. Na olju specite 8 tankih palačink. 2 do 3 zajemalke testa prihranite za pozneje.
2 Na dno tortnega modla s snemljivim obodom položite prvo palačinko. Preostale palačinke premažite z marmelado in jih zvijte. Nato jih v krogih, drugo zraven druge, zložite v model.
3 Preostalemu testo dodajte smetano, rumenjake in sladkor ter mešanico prelijte po palačinkah. Torto približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 165 stopinj. Po peki počakajte, da se ohladi.
4 Palačinkino torto potresite s sladkorjem v prahu in jo okrasite s prepolovljenimi jagodami. Zraven lahko postrežete tudi stepeno smetano.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem