Na aromatični ješprenjčkovi rižoti in s pestom
Za 4 osebe potrebujete
- 75 g korenja
- po 50 g zelene in korenine peteršilja
- 1 čebulo
- 1 strok česna
- 425 ml juhe
- 1 žlico olja
- 100 g ješprenja
- 75 ml belega vina
- 2 jajci
- 4 žlice moke
- 100 g drobtin
- sol, poper
- 4 svinjske kotlete s filejem (po 300 g)
- 9 žlic stopljenega masla
- 4 vejice peteršilja
- 50 g nastrgane gavde
- 2 žlici kisle smetane
Priprava
Zelenjavo očistite, čebulo in česen olupite ter vse skupaj zrežite na drobne kocke. Zavrite juho. Zelenjavo približno 3 minute dušite na vročem olju. Dodajte ješprenj in ga dušite približno 1 minuto. Prilijte vino in ga pustite izpareti med lahnim vretjem. Nato prilijte juho in ješprenj v pokriti posodi in na majhni temperaturi kuhajte približno 40 minut. Občasno ga premešajte.
Približno 10 minut pred koncem kuhanja v globokem krožniku razžvrkljajte jajci. V druga dva globoka krožnika stresite moko in drobtine. Moko začinite s soljo in poprom. Kotlete oplaknite in jih obrišite. Najprej jih povaljajte v moki, nato jajcih in nazadnje v drobtinah. Segrejte stopljeno maslo in na njem približno 5 minut z vsake strani pecite meso.
Peteršilj oplaknite, ga sesekljajte in ga skupaj s sirom in kislo smetano primešajte ješprenju. Postrezite h kotletom in po želji zraven postrezite še ocvrt peteršilj in pesto.
Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.
Na osebo: približno 780 kcal, beljakovine: 68 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 47 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe