Paprika po provansalsko

26. 10. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Paprika po provansalsko (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Barvita posteljica iz zelenjave za jagnječje kotlete

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g krompirja, ki se ne razkuha
  • po 2 rumeni in rdeči papriki
  • 1 jajčevec
  • 2 bučki
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sol, poper
  • 4 jagnječje kotlete

Priprava

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Očistite krompir in zelenjavo. Krompir po potrebi olupite in ga zrežite na četrtine. Paprike, jajčevec in bučki zrežite na večje kose. Krompir in jajčevec stresite v večji pekač, vse skupaj nakapajte z 2 žlicama olja in zelenjavo pecite približno 25 minut. Dodajte še papriko, bučke in paradižnik ter vse skupaj pecite še približno 25 minut. Začinite s soljo in poprom.

V tem času v večji ponvi segrejte olje. Kotlete oplaknite pod hladno vodo, jih dobro obrišite in jih z vsake strani pecite 1 do 2 minuti. Začinite s soljo in poprom. Zadnjih 10 minut pečenja jih položite na zelenjavo. Po želji potresite s sesekljano baziliko.

Čas priprave: približno 1 ura.

Na osebo: približno 590 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 38 g, ogljikovi hidrati: 22 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"