V sezoni paprik si jih le privoščite!
Za 4 osebe potrebujete:
- 240 g prosa
- 6 žlic olivnega olja
- 1 čebulo (olupljeno in drobno sesekljano)
- 500 ml zelenjavne juhe
- 250 g feta sira (zdrobljenega)
- 4 mlade čebule (drobno sesekljane)
- pest svežih drobno sesekljanih zelišč (bazilika, origano)
- morsko sol, sveže mleti črni
- poper
- 4 paprike
Priprava:
1 Proso stresite v cedilo in ga oplaknite z vrelo vodo ter ga odcedite. V kozici z debelejšim dnom segrejte 2 žlici olivnega olja. Na njem zlato ocvrite sesekljano čebulo. Dodajte proso in vse skupaj nekaj časa dušite med mešanjem. Prilijte zelenjavno juho in jo zavrite. Nato kozico pokrijte in znižajte temperaturo. Mešanica naj lahno vre, dokler se proso ne zmehča. Po kuhanju naj se ohladi.
2 Dodajte zdrobljeni sir feta, mlado čebulo in zelišča. Mešanico začinite s soljo in mletim poprom.
3 Pečico segrejte na 180 stopinj. Paprike oplaknite in jih obrišite. Odstranite peclje in semena. Nato jih nadevajte s proseno mešanico in jih položite v rahlo naoljen pekač. Pokrijte z odrezanimi pokrovi.
4 Paprike nakapajte s preostalim olivnim oljem in jih položite v pečico. Pecite jih približno 25 minut in jih postrezite s svežo solato in kruhom.
Fotografija: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?