Paradižnik zmešajte z moko in pripravite ta noro dober prigrizek (ki se ga ne boste nikoli naveličali!)

31. 8. 2022
Deli
Paradižnik zmešajte z moko in pripravite ta noro dober prigrizek (ki se ga ne boste nikoli naveličali!) (foto: Posnetek zaslona | YouTube Un jour Une recette)
Posnetek zaslona | YouTube Un jour Une recette

Včasih naletimo na recept, ki nam takoj pade v oči. Ta je eden takšnih. Z malo sestavinami lahko pripravite fantastičen prigrizek in začne se preprosto – z miksanjem paradižnika.

Sestavine za slastne paradižnikove kruhke:
  • 200 g paradižnika
  • ½ čajne žličke suhega kvasa
  • 300 g moke
  • 6 mladih čebul 
  • 220 g kremnega sira
Priprava: 

Paradižnike operite, narežite na manjše koščke in s paličnim mešalnikom ali z mikserjem zmešajte v pire.  

Vmešajte kvas, nato maso prelijte v večjo posodo za mešanje.  

Zdaj dodajte moko in z lopatko ali z rokami dobro premešajte, da dobite testo. 

Posnetek zaslona | YouTube Un jour Une recette

Testo pokrijte in pustite počivati 15 minut. Po 15 minutah testo še enkrat pregnetite. Naj počiva še 30 minut. 

Nato testo stresite na pomokano delovno površino in ga tanko razvaljajte v pravokotnik. 

Mlado čebulo drobno nasekljajte in jo zmešajte s kremnim sirom. Z mešanico enakomerno premažite paradižnikovo testo. 

Posnetek zaslona | YouTube Un jour Une recette

Testo zvijte v rulado, nato pa jo narežite na približno 4 centimetre debele koščke, pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite počivati še 30 minut. 

Roladice položite v košaro soparnika ali v posodo za kuhanje na pari, ki ste jo obložili s peki papirjem in na pari kuhajte 12 minut. Testo bi moralo narasti. 

Posnetek zaslona | YouTube Un jour Une recette

Nato v ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje in na njem na vsaki strani (2 do 3 minute) popecite paradižnikove kruhke.

Kruhki bodo mehki in hrustljavi. Postrezite s solato. 

Posnetek zaslona | YouTube Un jour Une recette
Celoten postopek si lahko pogledate tudi v videu: 
Preverite še:
Imate radi "mknakce"? Tu je recept za bolj zdravo različico te slavne jedi!

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord