Paradižnikova pica z žara

23. 6. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Paradižnikova pica z žara

Skorajda neverjetno, a dejansko deluje!

Za 4 osebe potrebujete

• 500 g moke (tip 550)

• sol

• 20 g kvasa

• sladkor

• 4 žličke oljčnega olja

• 250 g mocarele

• 300 g češnjevih paradižnikov

• 4 vejice bazilike

• 200 g paradižnikove omake za pice

• poper

Priprava

Moki primešajte 7 g soli. V 250 ml mlačne vode raztopite kvas in 1 ščepec sladkorja. Mešanico za približno 5 minut postavite na toplo, da se ustvarijo mehurčki. Nato dodajte moko in olje ter zgnetite gladko in voljno testo. Položite ga v skledo, ki ste jo poprašili z moko. Skledo pokrijte in jo za približno 1 uro postavite na toplo, da testo vzhaja.

Mocarelo zrežite na tanke paličice. Paradižnike oplaknite, jih osušite in prepolovite. Baziliko oplaknite in potrgajte lističe.

Testo razdelite na štiri dele, vsakega razvaljajte v krog in ga z ene strani 3 minute pecite indirektno na naoljeni rešetki (pod pokritim pokrovom žara in ne direktno nad vročo žerjavico). V vmesnem času približno 3 minute pecite paradižnike v ponvi. Testo obrnite, pečeno stran premažite s paradižnikovo omako in jo začinite s soljo in poprom. Po vrhu porazdelite še mocarelo, češnjeve paradižnike in baziliko.

Krompir lahko poveča tveganje za sladkorno bolezen. Pomembno je, kako ga pripravite

Pice pod pokrovom žara pecite še od 3 do 4 minute. Po želji jih potresite še z grobo mletim poprom.

Čas priprave: približno 25 minut.

Na osebo: približno 675 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 96 g.