Skorajda neverjetno, a dejansko deluje!
Za 4 osebe potrebujete
• 500 g moke (tip 550)
• sol
• 20 g kvasa
• sladkor
• 4 žličke oljčnega olja
• 250 g mocarele
• 300 g češnjevih paradižnikov
• 4 vejice bazilike
• 200 g paradižnikove omake za pice
• poper
Priprava
Moki primešajte 7 g soli. V 250 ml mlačne vode raztopite kvas in 1 ščepec sladkorja. Mešanico za približno 5 minut postavite na toplo, da se ustvarijo mehurčki. Nato dodajte moko in olje ter zgnetite gladko in voljno testo. Položite ga v skledo, ki ste jo poprašili z moko. Skledo pokrijte in jo za približno 1 uro postavite na toplo, da testo vzhaja.
Mocarelo zrežite na tanke paličice. Paradižnike oplaknite, jih osušite in prepolovite. Baziliko oplaknite in potrgajte lističe.
Testo razdelite na štiri dele, vsakega razvaljajte v krog in ga z ene strani 3 minute pecite indirektno na naoljeni rešetki (pod pokritim pokrovom žara in ne direktno nad vročo žerjavico). V vmesnem času približno 3 minute pecite paradižnike v ponvi. Testo obrnite, pečeno stran premažite s paradižnikovo omako in jo začinite s soljo in poprom. Po vrhu porazdelite še mocarelo, češnjeve paradižnike in baziliko.
Pice pod pokrovom žara pecite še od 3 do 4 minute. Po želji jih potresite še z grobo mletim poprom.
Čas priprave: približno 25 minut.
Na osebo: približno 675 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 96 g.
Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja