Pasta Alfredo

18. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pasta Alfredo (foto: stockfood photo)
stockfood photo

S pikatno sirovo smetano

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g rezancev
  • 2 žlici masla
  • poper, sol
  • 250 g smetane
  • 120 g pekorina ali parmezana (v kosu)
  • nariban muškatni orešek
  • nekaj lističev bazilike

Priprava

V večji posodi zavrite 4–5 litrov vode s 4–5 žličkami soli. Testenine skuhajte al dente po navodilih z embalaže.

V vmesnem času v ponvi stopite maslo in mu prilijte 125 g smetane. Zavrite, znižajte temperaturo kuhalne površine in omako pokuhajte, da se malce zgosti. Nastrgajte sir in ga polovico stresite v vročo omako. Testenine dobro odcedite, jih dodajte k omaki in previdno premešajte.

Segrejte preostalo smetano, prilijte k testeninam in jih pikantno začinite s soljo, poprom in malce muškatnega oreška. Testenine skupaj z omako porazdelite po krožnikih in jih potresite s preostalim sirom. Okrasite z lističi bazilike.

Čas priprave: približno 20 minut.

Na osebo: približno 810 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 39 g, ogljikovi hidrati: 87 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"