Pasta calabria

19. 9. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Slastno kot na jugu Italije

Za 4 osebe potrebujete

  • 100 g čebule
  • 3 stroke česna
  • 50 g belušne zelene
  • 4 paradižnike
  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol, poper
  • 300 ml goveje osnove (iz kozarca)
  • 400 g rezancev
  • 3 vejice rožmarina
  • 1 lovorjev list

Priprava

Olupite čebulo in česen. Očistite paradižnike in zeleno ter vse skupaj zrežite na majhne kocke.

Mleto meso skupaj s čebulo, česnom in zeleno približno 5 minut pecite na vročem olju. Ves čas mešajte. Mešanico nato začinite s soljo in poprom. Prilijte osnovo in pustite, da vse skupaj lahno vre približno 10 minut.

V tem času v veliko vrele slane vode al dente skuhajte testenine. Potrgajte rožmarinove iglice, jih grobo sesekljajte in jih skupaj z lovorjevim listom in paradižniki dodajte mletemu mesu. Malce pokuhajte. Testeninam odlijte vodo, jih odcedite in jih postrezite z omako. Po želji potresite še s peteršiljem.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 790 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 74 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri