Pasta frittata

Pasta frittata (foto: Profimedia) Profimedia
1. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Slastno in okroglo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g makaronov
  • sol
  • 5 žlic olivnega olja
  • 1 čebulo
  • 1 oranžno papriko
  • 100 g slanine
  • 400 g zelenih belušev
  • 8 jajc
  • 50 ml mleka
  • sveže mleti poper
  • svež peteršilj

Priprava:

1 Testenine skuhajte al dente v večji količini slane vode.

2 V večji nepregorni ponvi segrejte olje in na njem popražite sesekljano čebulo. Dodajte koščke paprike, sesekljano slanino in koščke belušev. Vse skupaj malo popražite.

3 Kuhane testenine odcedite, dodajte praženo zelenjavo in dobro premešajte.

4 Jajca stepite z mlekom, mešanico začinite s soljo in poprom in jo prelijte po testeninah v ponvi. Pogladite površino in vse skupaj 20 do 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Fritato potresite z drobno sesekljanim peteršiljem in jo takoj postrezite.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri