25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pastetke s teletino

Pastetke s teletino (foto: Profimedia) Profimedia
25. 4. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Jed, ki očara tudi z videzom!

Za 6 – 8 kosov potrebujete:

  • 500 g listnatega testa
  • moko
  • 1 jajce
  • 400 g telečjega ramsteka
  • olje
  • 50 g koščkov slanine
  • sol, sveže mleti beli poper
  • 120 g šampinjonov
  • 100 ml belega vina
  • 100 ml zelenjavne juhe
  • 150 ml smetane
  • 50 g parmezana

Priprava:

1 Listnato testo razgrnite. Izrežite približno 5 cm velike kroge. Eno tretjino krogov porazdelite po namaščenem pekaču in jih premažite s stepenim jajcem.

2 V preostale zarežite približno 4 cm veliko luknjo. Te obročke previdno položite na polne kroge in jih ponovno premažite z jajcem. Ponovite še enkrat, tako da dobite košarice. 5 do 10 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 Očiščeno meso zrežite na majhne koščke. V ponvi segrejte olje in na njem na hitro popecite meso in slanino. Začinite s soljo in poprom ter primešajte drobno sesekljane šampinjone. Vse skupaj malce popražite, prilijte vino in juho ter vse skupaj malce podušite.

4 Ko se meso zmehča, prilijte smetano in omako začinite s soljo in poprom. Kuhajte, dokler se ne zgosti, in testene košarice napolnite s pripravljenim nadevom. Potresite s parmezanom in jih nekaj minut pecite še v pečici.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri