Pečen brokoli s česnom in pomarančnim sokom

5. 1. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Pomarančni sok se odlično poda k slanim jedem

Sestavine za 4 osebe

  • 1 kg brokolija
  • 4 stroki česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici drobno naribane lupinice neškropljene pomaranče
  • žličke soli
  • sok polovice pomaranče
  • sveže mlet poper

Priprava

Brokoli razdelite na srednje velike brstiče, jih operite v topli vodi in zrežite na rezine. Te nato porazdelite po pekaču, obloženem s papirjem za peko.

Česen olupite in ga zrežite na tanke rezine. Zmešajte oljčno olje, lupinico, sol in rezine česna in mešanico prelijte po brokoliju. Približno 25 minut ga pecite v pečici, segreti na 180 stopinj (ventilatorska 160 stopinj). Pečen brokoli vzemite iz pečice, ga nakapajte s pomarančnim sokom in potresite s sveže mletim poprom. Postrezite ga kot prilogo k pečeni perutnini ali mletemu mesu, z dušenim rižem in mariniranim tofujem pa je lahko tudi samostojna jed.

Čas priprave: približno 35 minut

Na osebo približno 170 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati 13 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri