Pečen kamamber s sirupom granatnih jabolk in figami

Pečen kamamber s sirupom granatnih jabolk in figami (foto: Profimedia) Profimedia
4. 1. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Prigrizek vam bo vzel nekaj časa, ampak ne boste razočarani!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 80 ml sladkega rdečega vina
  • 40 g medu
  • 1 večje granatno jabolko (ali 1 kaki, zrezan na kocke)
  • sol
  • 4 kose kamambera
  • pest pistacij ali orehov
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 veliki figi
  • pest solatnih listov

Priprava:

1 Vinu dodajte med in semena polovice granatnega jabolka ter vse skupaj pustite lahno vreti nekaj minut. Mešanico nato pogladite skozi gosto cedilo. Sok prelijte v kozico in ga, če je treba, pokuhajte do sirupastega stanja. Dodate mu lahko tudi ščepec soli. Kozico nato odstavite in počakajte, da se tekočina ohladi.

2 Sir razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in ga postavite pod vroč žar. Ko se površina obarva rjavo, sir obrnite in ga popecite še z druge strani. Nato pečico nastavite na program peke in sir 5 do 7 minut pecite še pri 180 stopinjah.

3 V tem času grobo sesekljajte pistacije ali orehe in jih malce popražite v teflonski ponvi. Očistite fige, jih obrišite in zrežite na tanke rezine.

4 Pečen sir razporedite po krožnikih in ga prelijte s sirupom. Vsak kos okrasite s 4 rezinami fig in jed potresite s preostalimi semeni granatnega jabolka in oreščki. Sir postrezite na solatnih listih. Postrezite s krekerji.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri