Pečen kamamber s sirupom granatnih jabolk in figami

4. 1. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pečen kamamber s sirupom granatnih jabolk in figami (foto: Profimedia)
Profimedia

Prigrizek vam bo vzel nekaj časa, ampak ne boste razočarani!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 80 ml sladkega rdečega vina
  • 40 g medu
  • 1 večje granatno jabolko (ali 1 kaki, zrezan na kocke)
  • sol
  • 4 kose kamambera
  • pest pistacij ali orehov
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 veliki figi
  • pest solatnih listov

Priprava:

1 Vinu dodajte med in semena polovice granatnega jabolka ter vse skupaj pustite lahno vreti nekaj minut. Mešanico nato pogladite skozi gosto cedilo. Sok prelijte v kozico in ga, če je treba, pokuhajte do sirupastega stanja. Dodate mu lahko tudi ščepec soli. Kozico nato odstavite in počakajte, da se tekočina ohladi.

2 Sir razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in ga postavite pod vroč žar. Ko se površina obarva rjavo, sir obrnite in ga popecite še z druge strani. Nato pečico nastavite na program peke in sir 5 do 7 minut pecite še pri 180 stopinjah.

3 V tem času grobo sesekljajte pistacije ali orehe in jih malce popražite v teflonski ponvi. Očistite fige, jih obrišite in zrežite na tanke rezine.

4 Pečen sir razporedite po krožnikih in ga prelijte s sirupom. Vsak kos okrasite s 4 rezinami fig in jed potresite s preostalimi semeni granatnega jabolka in oreščki. Sir postrezite na solatnih listih. Postrezite s krekerji.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ