V kombinaciji s klobasami chorizo ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 celega piščanca
- sol
- 1 žlico timijana + nekaj timijana za dekoracijo
- 1 žlico iglic rožmarina
- 1 pomarančo
- 500 g majhnega krompirja
- 3 paprike (rumene, rdeče)
- 1 čebulo
- 200 g klobase chorizo
- 2 žlici olivnega olja
- 250 g paradižnikov
Priprava:
1 Očistite piščanca in ga zrežite na manjše kose. Začinite jih s soljo in poprom ter potresite z lističi timijana in sesekljanimi iglicami rožmarina. Meso nato nakapajte s sokom pomaranče in ga nekaj časa pustite stati v marinadi.
2 Medtem oplaknite krompir in ga prerežite na pol. Očistite paprike in jih zrežite na večje kose. V pekač stresite krompir, paprike, sesekljano čebulo in koščke klobas. Vse skupaj nakapajte z oljem in približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.
3 Oplaknite paradižnike in jih zrežite na četrtine. Skupaj s kosi piščanca jih porazdelite po zelenjavi in vse skupaj pecite še 20 minut. Med peko piščanca nekajkrat prelijte z nastajajočo omako. Okrasite z vejicami timijana.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa