Mmmm, diši po odličnem obroku!
Za 4 osebe potrebujete:
Za nadev:
- 100 g kuskusa
- 180 ml vroče perutninske juhe
- 2 stroka česna
- 2 žlici karamelizirane čebule
- 80 g sesekljanih mandljev
- pest peteršilja
- 3 granatna jabolka (semena in sok)
- sol, poper
In še:
- 4 majhne piščance
- 2 žlici olja
- 3 cele glavice česna
- nekaj vejic timijana
- 125 ml balzamičnega kisa
- 1 žlico trsnega sladkorja
Priprava:
1 Kuskus stresite v skledo in ga prelijte z vročo juho. Nato primešajte strt česen, karamelizirano čebulo, sesekljane mandlje, peteršilj in polovico semen granatnega jabolka. Začinite s soljo in poprom.
2 Oplaknjene piščance nadevajte z nadevom in odprtine spnite z zobotrebcem. Premažite jih z oljem, začinite s soljo in poprom ter položite v pekač. Okoli razporedite prepolovljeni glavici česna, timijan in preostala semena granatnega jabolka. Piščance 45 do 55 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Kis zmešajte s sladkorjem in sokom granatnega jabolka ter prelijte po piščancih. Še malce jih zapecite in postrezite z rukolino solato.