Pečen piščanec z nadevom iz granatnega jabolka

Pečen piščanec z nadevom iz granatnega jabolka (foto: Profimedia) Profimedia
19. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Mmmm, diši po odličnem obroku!

Za 4 osebe potrebujete:

Za nadev:

  • 100 g kuskusa
  • 180 ml vroče perutninske juhe
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici karamelizirane čebule
  • 80 g sesekljanih mandljev
  • pest peteršilja
  • 3 granatna jabolka (semena in sok)
  • sol, poper

In še:

  • 4 majhne piščance
  • 2 žlici olja
  • 3 cele glavice česna
  • nekaj vejic timijana
  • 125 ml balzamičnega kisa
  • 1 žlico trsnega sladkorja

Priprava:

1 Kuskus stresite v skledo in ga prelijte z vročo juho. Nato primešajte strt česen, karamelizirano čebulo, sesekljane mandlje, peteršilj in polovico semen granatnega jabolka. Začinite s soljo in poprom.

2 Oplaknjene piščance nadevajte z nadevom in odprtine spnite z zobotrebcem. Premažite jih z oljem, začinite s soljo in poprom ter položite v pekač. Okoli razporedite prepolovljeni glavici česna, timijan in preostala semena granatnega jabolka. Piščance 45 do 55 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Kis zmešajte s sladkorjem in sokom granatnega jabolka ter prelijte po piščancih. Še malce jih zapecite in postrezite z rukolino solato.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri