Pečena buča z lečo in semeni

Pečena buča z lečo in semeni (foto: Profimedia) Profimedia
21. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Leča po svoji hranilni vrednosti ne zaostaja za fižolom in grahom...

Za 2 osebi potrebujete:

  • 400 g buče (maslene ali hokaido)
  • ½ rdeče čebule
  • 1 žlico kari paste
  • 2 žlici olja
  • sol
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • 80 g zelene leče
  • 1 jajce
  • 10 g bučnih semen
  • 5 g pinjol
  • pest zelišč (peteršilj, meta, bazilika)

Priprava:

1 Buči odstranite semena, jo olupite in zrežite na enako velike kocke. Olupljeno čebulo zrežite na četrtine.

2 Zmešajte bučo, čebulo, kari pasto, olje in ščepec soli. Mešanico razporedite po pekaču in prilijte 600 ml vroče vode. Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in vse skupaj 10 minut pecite v pečici, segreti na 220 stopinj. Nato odstranite folijo, sestavine prelijte s smetano, premešajte in jed pecite še 10 minut.

3 V tem času dobro oplaknite lečo, jo stresite v kozico in prilijte hladno vodo. Skuhajte jo do mehkega in jo na koncu začinite s soljo. Jajce kuhajte 5 minut, ga nato ohladite v hladni vodi in olupite.

4 Pečeno bučo dajte v posodico in dodajte lečo in jajce. Zraven ponudite semena in zelišča.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri