25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pečena raca v voku

Pečena raca v voku (foto: stockfood photo) stockfood photo
14. 4. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Tipično azijsko z ananasom, medom in sojino omako

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g račjih prsi
  • 4 mlade čebule
  • 300 g korenja
  • 1–2 stroka česna
  • 300 g svežega ananasa
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 300 ml perutninske osnove
  • 1 žlico medu
  • približno 2 žlički jedilnega škroba
  • približno 1 žlico sojine omake

Priprava

Račje prsi oplaknite, jih osušite (po želji odstranite tudi kožo) in meso zrežite na rezine. Očistite zelenjavo in česen. Mlado čebulo zrežite na zelo tanke obročke, korenje pa na zelo tanke rezine. Česen drobno sesekljajte. Ananas zrežite na dolge paličice.

Račje meso popecite na 1 žlici vročega olja v voku. Dodajte korenje, česen in mlado čebulo. Prilijte perutninsko osnovo in ob mešanju vse skupaj dušite približno 4 minute. Nato primešajte še ananas in med. Jedilni škrob umešajte z 1 žlico hladne vode in z njim zgostite prevretek. Duši naj se še nadaljnji 2 minuti. Nato jed začinite s preostalim sezamovim oljem in sojino omako. Po želji okrasite z obročki mlade čebule. Zraven tekne riž.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 490 kcal, beljakovine: 30 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 21 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri