Pečene gosje prsi s timijanom in calvadosom

Pečene gosje prsi s timijanom in calvadosom (foto: Profimedia) Profimedia
20. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Mmm, kako lepo diši!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 3 gosje prsi
  • 4 vejice timijana
  • sol
  • 2 majhna korenčka
  • 100 g zelene
  • 60 g čebule
  • 1 žlico mletega brina
  • 1 l juhe
  • 200 ml jabolčne čežane
  • 4 žlice calvadosa
  • 50 g masla

Priprava:

1 Meso oplaknite in ga osušite. Zarežite pod kožo in podnjo potisnite vejice timijana. Meso začinite s soljo in ga na več mestih prebodite.

2 Oplaknite in očistite zelenjavo ter jo zrežite na koščke. Čebulo sesekljajte in jo skupaj s preostalo zelenjavo in brinom dajte v pekač in ga pokrijte. Na vse skupaj položite meso in ga 60 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 Med peko meso večkrat zalijte z juho, odstranite pokrov in jed pecite še 15 minut. Meso nato vzemite iz pekača in z žlico posnemite maščobo iz omake.

4 Dodajte jabolčno čežano in calvados ter pekač postavite v pečico še za 10 minut. Na koncu primešajte maslo in omako začinite s soljo. Postrezite jo z mesom, zelenjavo in cmočki.