Za ljubitelje paprik ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 čebulo
- 6 strokov česna
- 600 g mletega mesa
- 1 jajce
- 2 žlici drobtin
- 4 vejice timijana + nekaj listov za dekoracijo
- sol, sveže mlet poper
- 6 paprik različnih barv
- olivno olje za nakapanje
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 400 ml pretlačenih paradižnikov
- 2 lovorjeva lista
- 2 žlici sladkorja
Priprava:
1 Olupljeno čebulo sesekljajte. Olupite česen, 4 stroke prihranite za konec, preostale pa sesekljajte. Mleto meso dajte v skledo, dodajte jajce, drobtine, čebule, timijan, sol in poper ter maso dobro pregnetite.
2 Paprikam odstranite peclje in semena ter jih napolnite z mesno mešanico. Nakapajte jih z oljem in jih položite v pekač. 15 minut jih pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.
3 Prepolovite paradižnike in jih skupaj s stroki česna razporedite okoli paprik. Pecite jih še 5 minut, nato prilijte pretlačene paradižnike, dodajte lovorjeva lista, sol, poper in sladkor ter jih pecite še 30 minut. Okrasite z vejicami timijana in postrezite.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem