Pečene paprike z mletim mesom

Pečene paprike  z mletim mesom (foto: Profimedia) Profimedia
29. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Za ljubitelje paprik ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 6 strokov česna
  • 600 g mletega mesa 
  • 1 jajce
  • 2 žlici drobtin 
  • 4 vejice timijana + nekaj listov za dekoracijo
  • sol, sveže mlet poper
  • 6 paprik različnih barv
  • olivno olje za nakapanje
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 400 ml pretlačenih paradižnikov
  • 2 lovorjeva lista
  • 2 žlici sladkorja

Priprava:

1 Olupljeno čebulo sesekljajte. Olupite česen, 4 stroke prihranite za konec, preostale pa sesekljajte. Mleto meso dajte v skledo, dodajte jajce, drobtine, čebule, timijan, sol in poper ter maso dobro pregnetite.

2 Paprikam odstranite peclje in semena ter jih napolnite z mesno mešanico. Nakapajte jih z oljem in jih položite v pekač. 15 minut jih pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.

3 Prepolovite paradižnike in jih skupaj s stroki česna razporedite okoli paprik. Pecite jih še 5 minut, nato prilijte pretlačene paradižnike, dodajte lovorjeva lista, sol, poper in sladkor ter jih pecite še 30 minut. Okrasite z vejicami timijana in postrezite.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri