Zdraven se odlično poda jagodni žele
Za 4 osebe potrebujete
- 500 g jagod
- 1 zavitek Gelfixa
- 3 žlice trstnega sladkorja
- 1–2 žlici balzamične kreme
- pol žličke soli
- nekaj strtega rožnate popra
- 4 žlice sesekljanih zelišč
- 50 g drobtin
- 50 g ovsenih kosmičev
- 2 jajci
- 200 g sira z močnim okusom
- 9–10 žlic olja
Priprava
Jagode očistite in jih pretlačite. Zmešajte Gelfix in 2 žlici sladkorja ter mešanico primešajte jagodam. Med mešanjem naj vse skupaj lahno vre približno 3 minute. Nato žele začinite z balzamično kremo, 1 žlico sladkorja, soljo in poprom ter žele prelijte v kozarčke.
Zmešajte zelišča, drobtine in kosmiče. Jajci razžvrkljajte. Sir zrežite na kocke in jih povaljajte najprej v jajcih, nato pa še v zeliščni mešanici. Če je treba, lahko tudi dvakrat. Nato kocke približno 5 minut pecite v olju. Nataknite jih na nabodalca in postrezite z želejem. Po želji tudi okrasite.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 550 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 36 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija