Pečenka iz divjega prašiča s šipkovo omako

Pečenka iz divjega prašiča s šipkovo omako (foto: jessen) jessen
15. 1. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Zima je čas za divjačino

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 3 korenčke
  • ¼ zelene
  • 500 ml rdečega vina
  • 1 lovorjev list
  • 6 poprovih zrn
  • 2 klinčka
  • 3 pimentova zrna
  • 1 kg stegna divjega prašiča (brez kosti)
  • 100 g kock prekajene slanine
  • 125 ml juhe
  • 30 g suhih jurčkov (namočenih)
  • 1 žlico jedilnega škroba
  • 5 žlic kisle smetane
  • 3 žlice šipkove marmelade
  • sol
  • poper

Priprava

Olupljeno čebulo in očiščeno zelenjavo zrežite na večje kocke. Prelijte z rdečim vinom. Dodajte lovor, poprova zrna, klinčke in piment. Meso osušite in ga 24 ur marinirajte v marinadi.

Slanino stekleno popražite. Meso otrite do suhega in ga z vseh strani krepko popecite zraven. Prilijte juho in 250 ml marinade in vse skupaj dušite 75 do 85 minut. Med kuhanjem večkrat prilijte malo marinade. Po 1 uri kuhanja dodajte tudi gobe.

Meso vzemite iz tekočine in ga postavite na toplo. Prevretek zgostite z umešanim škrobom. Dodajte še kislo smetano, vse skupaj začinite s šipkovo marmelado, soljo in poprom ter postrezite z mesom, ki ga zrežete na rezine. Zraven teknejo karamelizirana jabolka in rdeče zelje.

Čas priprave: približno 2 uri in 15 minut + mariniranje 24 ur.

Na osebo: približno 560 kcal, beljakovine: 43 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 8 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: divji prašič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri