Pekinška raca

6. 2. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pekinška raca

Prikuhajte si Azijo!

Za 4 osebe potrebujete

• 1 očiščeno raco (približno 1,8 kg)

• sol, poper

• 5 žlic tekočega medu

• 25 g rdečega čilija

• 2 stroka česna

• 30 ml jabolčnega kisa

• 250 g moke

• 50 g rjavega sladkorja

• 1 steblo pora

• 3 žlice sezamovega olja

Priprava

Raco 5 minut kuhajte v vodi. Nato jo od znotraj začinite s soljo in poprom, od zunaj pa jo premažite z medom. Na hladnem jo pustite počivati približno 2 uri. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Raco s prsnim delom navzdol položite na rešetko v pečici, pod njo postavite pekač in jo pecite 45 minut. Nato jo obrnite in pecite še 45 minut.

Čili operite in mu odstranite pecelj. Česen olupite in sesekljajte. Čili, česen in kis zmeljite v pasto. Pasti primešajte 1 dober ščepec soli, sladkor in 120 ml vode ter med mešanjem kuhajte 20 minut.

Moko in 120 ml vode zgnetite v nelepljivo testo. Testo pokrijte z vlažnim prtičem in ga pustite počivati 20 minut. Na pomokani površini ga oblikujte v valj in zrežite na 16 koščkov. Vsak košček na tanko razvaljajte. Po 1 ploščo pokapljajte z oljem, nanjo položite drugo ploščo in ponovno na tanko razvaljajte. Palačinke specite v ponvi na malo olja, da začnejo delati mehurje. Račje meso in por zrežite na koščke. Palačinke obložite z mesom, porom in omako, jih zvijte in takoj postrezite.

Čas priprave: približno 4 ure. Na osebo: približno 810 kcal, beljakovine: 55 g, maščobe: 33 g, ogljikovi hidrati: 72 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?