Pekinška raca v palačinki

Pekinška raca v palačinki (foto: jahresve) jahresve
31. 3. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Klasična jed, postrežena v palačinkah

Za 4 osebe potrebujete

  • 3 cm ingverja
  • 12 mladih čebul
  • 60 g tekočega medu
  • 1 dvojne račje prsi (s kostmi, 1–1,2 kg)
  • 250 g moke
  • sol
  • 4 žlice olja
  • 150 ml omake hoisin
  • 3 žličke sezamovega olja
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 kumaro

Priprava

Ingver in 1 mlado čebulo zrežite na kocke. Denite jih v liter vode, dodajte med in vodo zavrite. Meso oplaknite, ga osušite in ga približno 4 minute kuhajte v vodi. Nato ga na rešetki hladite približno 8 ur.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Na rešetki pečice, nad pekačem, približno 15 minut pecite račje prsi. Obrnite in jih pri temperaturi 180 stopinj (ventilatorska 160 stopinj) pecite še 35–45 minut, da bo meso lepo hrustljavo.

Zmešajte moko, sol in 350 ml vode ter zmes pustite stati približno 15 minut. Na 4 žlicah olja specite 16 majhnih palačink in jih postavite na toplo. Zmešajte omako hoisin, 3 žlice vode, sezamovo olje in sladkor, mešanico zavrite in počakajte, da se ohladi. Kumaro olupite, ji odstranite semena in jo tako kot preostalo mlado čebulo zrežite na ozke trakove. Račje meso in kožo ločite od kosti in ga zrežite na majhne koščke. Oboje postrezite s palačinkami, sezamovo omako hoisin in zelenjavnimi trakovi.

Čas priprave: približno 2 uri in 35 minut + hlajenje 8 ur.

Na osebo: približno 715 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 66 g.