Popestritev okusnega golaža z začimbami ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g govedine za golaž
- 2 veliki čebuli
- 4 žlice olivnega olja
- 4 stroke česna
- sol, sveže mleti poper
- 2 rdeči papriki
- 2 čilija
- vejice origana
Priprava:
1 Očistite meso in ga zrežite na kocke. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. V loncu segrejte olje in na njem zlato popražite čebulo.
2 Nanjo stresite meso in ga popecite. Nato dodajte drobno sesekljan česen, paradižnikovo mezgo, sol in poper ter vse skupaj dušite nekaj minut. Prilijte malo vode.
3 Očistite papriki in čilija, jih zrežite na majhne koščke in jih dodajte mesu. Kozico pokrijte in golaž dušite toliko časa, da se meso zmehča.
4 Golaž na koncu začinite s sveže sesekljanim origanom. Postrezite ga s kruhom.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem