Pekoč golaž s papriko

22. 4. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pekoč golaž s papriko (foto: Profimedia)
Profimedia

Popestritev okusnega golaža z začimbami ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g govedine za golaž
  • 2 veliki čebuli
  • 4 žlice olivnega olja
  • 4 stroke česna
  • sol, sveže mleti poper
  • 2 rdeči papriki
  • 2 čilija
  • vejice origana

Priprava:

1 Očistite meso in ga zrežite na kocke. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. V loncu segrejte olje in na njem zlato popražite čebulo.

2 Nanjo stresite meso in ga popecite. Nato dodajte drobno sesekljan česen, paradižnikovo mezgo, sol in poper ter vse skupaj dušite nekaj minut. Prilijte malo vode.

3 Očistite papriki in čilija, jih zrežite na majhne koščke in jih dodajte mesu. Kozico pokrijte in golaž dušite toliko časa, da se meso zmehča.

4 Golaž na koncu začinite s sveže sesekljanim origanom. Postrezite ga s kruhom.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem