Pekoča bučna pita

21. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pekoča bučna pita (foto: foodstock photo)
foodstock photo

Sijajna ob kozarcu piva ali vina s prijatelji

Za 8 kosov potrebujete

Za testo

  • 200 g moke
  • sol
  • 1 jajce
  • 140 g masla

Za oblogo

  • 400 g mesa buče
  • 2 rdeča čilija
  • 1 strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 150 ml suhega belega vina
  • sol, poper
  • 3 vejice gladkega peteršilja

Priprava

Moki primešajte ščepec soli, na delovni površini naredite kupček in sredi njega jamico. Vanjo denite jajce, okoli kupčka pa porazdelite koščke masla. Z rokami hitro zgnetite gladko testo, ga oblikujte v kroglo, jo zavijte v prozorno folijo in testo za približno 30 minut postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namastite model za pite (premera 20 cm). Testo na pomokani delovni površini razvaljajte na nekoliko večje, kot je model, in ga z njim obložite.

Bučo zrežite na tanke krhlje. Čilija razprite, ju očistite in oplaknite ter ju zrežite na tanke obročke. Česen olupite in ga zrežite na kocke. Podušite jih na oljčnem olju. Nato zraven malce podušite še čili in bučne krhlje in vse skupaj zalijte z vinom. Solite in pustite, da zelenjava lahno vre približno 5 minut. Nato jo porazdelite po testu, potresite s sveže mletim poprom in pito pecite približno 25 minut. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in ga grobo sesekljajte. Pečeno pito malce ohladite in potresite s peteršiljem.

Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.

Na kos: približno 280 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 20 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek