Italijanska hrana je vedno dobrodošla ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g peresnikov
- 1 žlico olivnega olja
- 3 rumenjake
- 110 g parmezana
- 200 g rikote
- 80 ml smetane
- sol, sveže mleti poper
- muškatni orešček
- 40 g masla
- svež peteršilj za okrasitev
Priprava:
1 Testenine skuhajte al dente v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite in jim primešajte olivno olje.
2 Rumenjakom primešajte drobno nastrgan parmezan, rikoto in smetano ter vse skupaj premešajte z vilicami. Mešanico začinite s soljo, poprom in nastrganim muškatnim oreščkom.
3 V drugi kozici segrejte maslo. Na njem malce podušite odcejene testenine, dodajte rumenjake s sirom in mešajte, dokler se omaka in testenine ne pomešajo. Postrezite z vejico peteršilja.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija