Peresniki s smetano in sirom

Peresniki s smetano in sirom (foto: Profimedia) Profimedia
11. 3. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Italijanska hrana je vedno dobrodošla ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g peresnikov
  • 1 žlico olivnega olja
  • 3 rumenjake
  • 110 g parmezana
  • 200 g rikote
  • 80 ml smetane
  • sol, sveže mleti poper
  • muškatni orešček
  • 40 g masla
  • svež peteršilj za okrasitev

Priprava:

1 Testenine skuhajte al dente v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite in jim primešajte olivno olje.

2 Rumenjakom primešajte drobno nastrgan parmezan, rikoto in smetano ter vse skupaj premešajte z vilicami. Mešanico začinite s soljo, poprom in nastrganim muškatnim oreščkom.

3 V drugi kozici segrejte maslo. Na njem malce podušite odcejene testenine, dodajte rumenjake s sirom in mešajte, dokler se omaka in testenine ne pomešajo. Postrezite z vejico peteršilja.

Foto: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri