Peresniki s smetano in sirom

11. 3. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Peresniki s smetano in sirom (foto: Profimedia)
Profimedia

Italijanska hrana je vedno dobrodošla ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g peresnikov
  • 1 žlico olivnega olja
  • 3 rumenjake
  • 110 g parmezana
  • 200 g rikote
  • 80 ml smetane
  • sol, sveže mleti poper
  • muškatni orešček
  • 40 g masla
  • svež peteršilj za okrasitev

Priprava:

1 Testenine skuhajte al dente v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite in jim primešajte olivno olje.

2 Rumenjakom primešajte drobno nastrgan parmezan, rikoto in smetano ter vse skupaj premešajte z vilicami. Mešanico začinite s soljo, poprom in nastrganim muškatnim oreščkom.

3 V drugi kozici segrejte maslo. Na njem malce podušite odcejene testenine, dodajte rumenjake s sirom in mešajte, dokler se omaka in testenine ne pomešajo. Postrezite z vejico peteršilja.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek