Slastna kulinarična ideja iz pečice...
Sestavine:
Testo:
- 520 g moke brez glutena
- 1 kocka svežega kvasa
- 350 ml mlačne vode
- 1 žlica olivnega olja
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/2 čajne žličke sladkorja
Nadev:
- 1 konzerva koščkov paradižnika v lastnem soku, 400 g
- 350 g piščančjih prsi
- 140 g rdečega zelja
- 160 g solatne kumare
- 120 g rumene paprike
- 130 g češnjevega paradižnika
- 125 g sira mocarela v kroglicah
- 4 liste zelene solate
- sol
- kajenski poper
- posušen koriander
Preliv:
- 300 ml naravnega tekočega jogurta
- 1 ščepec žafranike
- 1 ščepec soli
- 1 ščepec kajenskega popra
Priprava:
Kocko svežega kvasa razdrobimo v posodico, dodamo sol in sladkor ter prelijemo z mlačno vodo. Premešamo in pustimo stati 10 minut. V skledo stresemo moko brez glutena. Prelijemo s kvasnim nastavkom in oljem. Premešamo, da dobimo testno gmoto. Stresemo na pomokano delovno površino, razrežemo na štiri dele. Koščke testa pregnetemo in oblikujemo hlebčke. Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut. Piščančje prsi narežemo na čim tanjše rezine. Zelenjavo operemo, osušimo, očistimo in narežemo na manjše rezine.
Hlebček testa položimo na kos peki papirja in ga razvaljamo v krog debeline 5 mm. Premažemo s koščki paradižnika v lastnem soku in potrosimo z rezinami piščančjih prsi. Začinimo s soljo, kajenskim poprom in z listki suhega koriandra. Postopek ponovimo še z drugimi kosi testa. Pripravljene in nadevane podloge s peki papirjem preložimo na pekač. Pekač postavimo v ogreto pečico na 180 °C za 25 minut. Pečene podloge obložimo s pripravljeno svežo zelenjavo in mocarelo, ki smo jo narezali na manjše koščke. Pokapamo z naravnim tekočim jogurtom, ki smo ga začinili s soljo, žafraniko in kajenskim poprom.
Recept je prispeval Blaž – avtor bloga Blaž kuha (www.blazkuha.si), ki na podlagi izkušenj, domišljije in poskusov za štedilnikom predstavlja nove in osvežene recepte, deli pa tudi bližnjice in nasvete, zaradi katerih boste manj časa v kuhinji.